Munkavédelem a Hödlmayernél

04.06.2010

A Hödlmayr Hungária Logistics Kft. valóságos munkavédelmi rekordról számolhat be: az elmúlt öt év alatt éves szinten összesen alig több, mint fél ezrelék volt a munkahelyi balesetek miatt kiesett idő - áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

A Hödlmayr egy környezetvédelmi hónap keretében mutatja be azokat a szigorú válságkezelési és környezetvédelmi intézkedéseket, amelyekkel sikeresen küzd a válság és a környezetszennyezés ellen.

Ezen program részeit képezik azok a rendkívül szigorú munkavédelmi intézkedések, amelyeknek hála a cég valóságos rekordról számolhat be a legutóbbi összesítés során. - A 2005-től 2009-ig terjedő időszakban mindössze 169 munkanapunk esett ki - nyilatkozta Ördög Tibor, a Hödlmayr üzembiztonsági vezetője. - Ez 33 munkanap évente. Mivel minden dolgozónk munkanapját figyelembe kell vennünk, éves szinten 51 ezer munkanappal számolunk, így a munkahelyi balesetek miatt csupán a munkaidő alig több, mint 0,06 százaléka esett ki - tette hozzá.

A Hödlmayr a szigorú intézkedéseknek köszönhetően rendkívül sokat javított az eredményen, hiszen 2004-ben a balesetek miatt "elveszített" munkanapok száma 377 volt. A szabályok betartásának, a rendszeres képzéseknek és ellenőrzéseknek köszönhetően azonban a vállalat rendkívül sok pénzt takarít meg, ráadásul jóval magasabb dolgozói lojalitásról számolhat be.

A vállalat bizonyos munkakörei meglehetősen veszélyesek: mivel a cég gépjármű-szállítmányozással foglalkozik, az autók mozgatásából, tárolásából adódhatnak éles helyzetek. Ráadásul a cég sofőrjei néha kifejezetten veszélyes vidékeken járnak: bizonyos utak Törökország olyan fertőző területein vezetnek keresztül, ahol hastífusz- és Hepatitis B járvány tombol.

Főmenü

KAPCSOLAT

Hödlmayr Hungária Logistics Kft

H-9024 Györ, Szérüskert u. 2-10.

Tel.: 0036-96-510-200 

Fax.: 0036-96-510-202

e-mail: sales.hu(at)hoedlmayr.com

Keresés