"Zöld válságkezelés"

08.06.2010

„Zöld válságkezelési” stratégiájának egyik elemeként a Hödlmayr Hungária Logistics Kft. ökotréningen oktatja sofőrjeinek a környezetkímélőbb vezetési stílust. A vállalat vezetője állítja: a képzés rendkívül hatékony.

A Hödlmayr egy környezetvédelmi hónap keretében mutatja be azokat a szigorú válságkezelési és környezetvédelmi intézkedéseket, amelynek következtében munkahelyeket sikerült megőriznie, ugyanakkor sikeresen csökkentette a tevékenységével környezetére rótt terheket is.

Ezen program része az az ún. ökotréning, amelyet a vállalat a sofőrjeinek tart - nem csupán Magyarországon, hanem cégszinten - annak érdekében, hogy a vezetési trükkök segítségével üzemanyagot takarítsanak meg és ezáltal a károsanyag-kibocsátást is csökkentsék.

"Az alapteória nagyon egyszerű" - mondta Iván György, a Hödlmayr Hungária Logistics Kft. ügyvezető igazgatója. "Tudjuk, hogy vannak tartalékok a rendszerben, amelyek egy kis odafigyeléssel kinyerhetők; ezt a válság hatásától nem mentesülő cégként muszáj kihasználnunk. Ezzel együtt azonban a környezetünket is jobban óvjuk; így ez az intézkedés egyszerre két oldal számára is jó."

A folyamatos, céges szintű tréningek hatására a vállalat eddig már több százezer liternyi gázolajat takarított meg Európa-szerte; a hatalmas költségcsökkentéssel párhuzamosan jelentősen csökkent a szén-dioxid kibocsátás is. "A vállalat több mint húsz éve tart különféle célorientált tréningeket a gépjárművezetőknek, amelyek segítségével mondjuk kímélhetik a motort, optimális úton haladhatnak, vagy gyorsabban a célhoz érhetnek. Mégis, ebből a specializált tréningből tanultuk a legtöbbet.

Válság ide vagy oda, először minden fejben dől el, tehát gondolkodás és odafigyelés kérdése az egész, és nem mellesleg a költséghatékonysági intézkedések még a környezetünknek is jót tesznek." - mondta el Iván György.

A HÖDLMAYR INTERNATIONAL AG. és leányvállalatai mintegy tizenhárom országban vannak jelen, több, mint 1200 alkalmazottat foglalkoztatnak, és mintegy 500 speciális járműszállító kamionnal dolgoznak. A HÖDLMAYR összesen majdnem egymillió járművet szállít le évente. A Hödlmayr Hungária Logistics Kft. 200 alkalmazottjával, 88 darabos gépjármű-szállító flottájával és 375 ezer négyzetméteres tárolókapacitásával jelentős nagyvállalat hazánkban.

http://hoedlmayrhu.kios.sk/

Főmenü

KAPCSOLAT

Hödlmayr Hungária Logistics Kft

H-9024 Györ, Szérüskert u. 2-10.

Tel.: 0036-96-510-200 

Fax.: 0036-96-510-202

e-mail: sales.hu(at)hoedlmayr.com

Keresés